Малко са играчите в световния футбол, получили аплодисменти колкото Кристиано Роналдо. Но тези признания си имат цена и не се дължат само на гени по рождение.

Кристиано Роналдо, UEFA Euro 2020 и какво мисли футболистът за успеха

Какво мисли Роналдо за успеха

И как е настроен футболистът за предстоящия мач с Унгария

36-годишната звезда на "Ювентус" и Португалия може да се похвали с изключителен набор от спортни умения - от бързо темпо и пъргавина през невероятно въздушни способности до внушителна мощ на стадиона.

"По време на тренировка правим няколко обиколки на терена, упражнения за разтягане и кардио разгряване", разказва наскоро Роналдо пред Sporting News. "Уверете се, че правите нещо подобно по време на тренировката си, дори ако това е джогинг до фитнес залата, загряване на пътека или с велосипед", съветва звездата.

Но той определено знае как да поддържа форма, не само когато се подготвя за поредния футболен мач заедно с останалите от отбора му. И явно го прави, защото продължава с ценните наставления и казва: "Правете упражнения, където можете".

"Можете да тренирате за корем в спалнята си, когато се събудите сутрин или преди да си легнете. Ако това се превърне в рутина, става по-лесно", дава личен пример футболистът.

Но Роналдо спазва и строга диета с високо съдържание на протеини, много пълнозърнести въглехидрати, плодове и зеленчуци. Избягва сладкото и не хапва нищо замразено. Нищо, всичко трябва да е прясно.

Кристиано има личен диетолог, който държи той да яде по малко и по шест пъти на ден. Или по едно хранене на всеки три-четири часа. Футболистът умира за риба меч и лаврак. А в заведенията най-често си поръчва месо и салата.

UEFA Euro 2020, Кристиано Роналдо, Пол Погба и как бойкотираха спонсорите на турнира

Когато Роналдо ти докарва милиарди загуба

Футболни звезди срещу спонсори

Другият ключов момент в диетата на звездата е хидратацията. И въобще няма предвид алкохол и газирани напитки.