Макар и с година закъснение, Евро 2020 все пак започна. А дългото чакане само успя да увеличи вълнението сред футболните запалянковци.

Хайди Клум, UEFA Euro 2020 и как моделът подкрепи отбора на Германия

Секси снимката, с която Хайди Клум подкрепи отбора на Германия

Всички искат такива фенове

Освен едно от най-големите събития в света на спорта, Европейското първенство е и истинска машина за пари. И не говорим само за приходите от билети, които този път ще са по-малки заради намаления капацитет на стадионите.

Евро 2020 има десетки спонсори, които плащат огромни суми, само и само логото или техен продукт да се видят от милионите зрители на поредния мач. Но сметките понякога им излизат криви и продуктовото позициониране се обръща срещу тях.

Тази седмица всички разбрахме, че Кристиано Роналдо не е фен на кока колата и не се притеснява да го покаже на всички. По време на пресконференция преди мача Португалия-Унгария, звездата на Ювентус най-демонстративно премести бутилките с безалкохолната напитка, които бяха тенденциозно поставени пред неговото място.

След това Роналдо вдигна в ръка бутилка с вода и даде да се разбере на всички, че той консумира само това и съветва и другите да го правят. А реакциите след постъпката му не закъсняха - както в социалните мрежи, така и на фондовата борса.

Повечето коментари се оказаха в подкрепа на футболиста. А той очевидно не вярва, че който плаща, си поръчва музиката. Роналдо много добре осъзнава ролята си на модел на подражание и не допуска и най-малката вероятност да вкара в заблуда своите фенове. Току-виж някой си помислил, че пие кола...

Постъпката на футболиста доведе до спад в цената на акциите на компанията-производител на безалкохолната напитка с 1.6%, което значи, че общата й стойност на борсата е надолу с цели четири милиарда долара. От компанията пък казаха, че всеки има своите предпочитания и вкус и може да избира какво да пие, предава ABC.

Кристиано Роналдо, UEFA Euro 2020 и какво мисли футболистът за успеха

Какво мисли Роналдо за успеха

И как е настроен футболистът за предстоящия мач с Унгария

Ден след като всички заговориха за Роналдо, негов колега от френския национален отбор последва примера му. Пол Погба отмести бутилки с бира на друг спонсор на европейското и също предпочете водата. Неговата причина е, че е мюсюлманин и не употребява алкохол. Бирата обаче се оказа безалкохолна...

Lifecafé