Звездата на корицата на мартенския брой на списание Rolling Stone е Кристен Стюарт, спечелила славата си с участието си в тийн вампирската поредица "Здрач". Оттогава актрисата печели роли в различни и все по-значими филми, като преди няколко години изигра дори принцеса Даяна. Но по-нестандартни и провокативни роли също я влекат.

Кристен Стюарт на 34

Кристен Стюарт в 22 факта

Защото някой днес има рожден ден

Самата Кристен Стюарт не се притеснява да бъде по-провокативна и да показва тази своя същност и в личния си живот, и в публичното пространство. Това си личи и по корицата ѝ за Rolling Stone, която предизвика много смесени реакции.

На фотосесията за списанието актрисата позира само по кожено елече и бикини във фитнес зала, което явно е препратка към последната ѝ роля. В романтичния трилър Love Lies Bleeding Кристен Стюарт играе мениджърката на фитнес зала Лу, която се влюбва в културистка.

Актрисата, която е открито бисексуална, е на мнение, че филмите на LGBTQ+ тематика трябва да бъдат мейнстрийм, за да се отървем от предразсъдъците като общество.

По време на пресконференция по време на Берлинския филмов фестивал Кристен Стюарт е била попитана и за корицата на Rolling Stone, която хората с консервативни принципи определиха като меко казано неподходяща.

Актрисата обаче застава твърдо зад цялата концепция на фотосесията и материала в списанието и заявява, че е доволна от крайния резултат, пише The Hollywood Reporter.

"Съществуването на женско тяло и сексуалност, които не са предназначени само за хетеросексуални мъже, е нещо, с което хората не се чувстват комфортно и наистина съм доволна", споделя Кристен Стюарт.

Тя допълва също, че ѝ харесва да изследва различните форми на женственост и да разчупва традиционните стереотипи.

Трейлър на Love Lies Bleeding - как Кристен Стюарт се влюбва в културистка

Кристен Стюарт се влюбва в културистка

Трейлър на Love Lies Bleeding

"Нормално е да се правят различни снимки и да се смесват по начин, с който хората не са свикнали. Всъщност това е широко разпространено и е навсякъде, но се отрича и е лудост, че няма повече такива снимки. Хареса ми, че имах тази възможност", казва още актрисата.