Колкото и да скромничи и да смята, че не го приемат за сериозен актьор, Крис Хемсуърт е сред най-популярните имена в Холивуд.

Крис Хемсуърт, физическата му форма и защо смята, че не го приемат за сериозен актьор

Защо Крис Хемсуърт смята, че не го приемат за сериозен актьор

Тема за дискутиране

И усилията му заслужават похвала, защото подготовката му за ролята на спургерой започва три месеца, преди да стъпи здраво на снимачната площадка.

Но както казва личният треньор на звездата от "Отмъстителите" - Люк Зоки, само с тежки физически упражнения тяло като на Крис Хемсуърт не се постига. Не по-малко е важен и хранителният режим, който дори е "по-труден", отколкото тренировките.

Господин Зоки не отрича важността на упражненията. Хемсуърт вдига тежести редовно, като програмата му е различна и всеки ден набляга на различни части от тялото - гърди, гръб, крака, рамене и ръце.

И както споменахме вече, по-голямото предизвикателство и за Крис, и за личния му треньор идва след това, когато започнат снимките. Защото те продължават по 12-14 часа на ден и номерът е да не изгуби форма, докато пресъздава образа на поредния непобедим герой пред камерата.

Зоки обяснява и защо Хемсуърт в момента е в най-добрата си форма. Пандемията му е дала възможност да се съсредоточи повече от всякога върху упражненията си. Не че преди локдауна е пестил сили.

Зоки сравнява подготовката на Крис за последното му превъплъщение в супергероя на Марвел - Тор в Thor: Love and Thunder с едногодишен спортен лагер. Защото Хемсуърт вече разполага с цяла фитнес зала в новата си къща, където двамата са се упражнявали усърдно.

Но за да издържи на тежките упражнения, Крис също така се е хранил сериозно. Самият Зоки остава учуден от количеството храна, което е изяждал, и то на всеки два часа. На ден е приемал по 4500 калории, което личният му треньор нарича "лудост".

А що се отнася до хранителния му режим, Хемсуърт следва правилото 80/20, като през повечето време набляга на червеното месо, което "много обича". Рядко си позволява по някой и друг шоколад, сладолед или друго сладко изкушение.

Защото според Зоки, номерът е да поддържаме целите си "реалистични". Самият той е реалист и относно постигането на физическа форма като на Крис Хемсуърт. Наясно е, че не всеки може да изглежда като актьора, защото редица фактори имат значение. За да влезем в най-добрата форма за нашия тип тяло, е нужна и "последователност".

Крис Хемсуърт, Chris Hemsworth Getting Familiar with Sharks и предаването, посветено на акулите

Крис Хемсуърт и сблъсъкът му с акулите

Какво иска да разбере актьорът

И за всички, които искат да го постигнат, Люк Зоки, Крис Хемсуърт и каскадьорът на актьора - Боби Хънтън, създават приложението Centr Power. На платформата тримата щедро раздават съвети за здрав дух и тяло, подходящи и за напреднали, и за начинаещи, напомнят от Eat This, Not That!.