Коронацията на крал Чарлз и кралица Камила на шести май се превърна в събитие без прецедент в историята, като една oт причините е 900-годишна забрана, която монархът наруши. Според нея действащи монарси не могат да присъстват на коронацията на британски крал.

Защо коронацията на крал Чарлз и кралица Камила е като никоя друга

Защо коронацията на крал Чарлз и кралица Камила е като никоя друга

Прилики, разлики и послания

Е, явно това правило изглежда остаряло на новия крал и той реши да се влее в духа на младата и модерна монархическа вълна в и отвъд Европа, чиито представители бяха сред поканените на церемонията. И не само се откроиха, но дори заблестяха наравно с главните действащи лица на тържественото събитие.

Испанските крал Филип и кралица Летисия уважиха поканата, изпратена от Бъкингамския дворец. А съпругата на монарха очаквано бе сред най-очакваните и коментираните дами. Както винаги безупречна, кралица Летисия заложи на розов костюм от Carolina Herrerа, съчетан перфектно с бижута, обувки и шапка в тон.

Снимка 617257

Източник: GettyImages

Освен със стила си, тя събуди възхищение и с фигурата си, допълнително подчертана от облеклото. Една истинска кралска особа, която винаги е център на вниманието. Е, този път й се наложи обаче да го раздели и с още две представителки на кралски семейства.

Снимка 617256

Източник: GettyImages

Крал Абдула Втори и неговата съпруга кралица Рания също бяха сред поканените от крал Чарлз. А йорданската красавица отново изглеждаше като холивудска актриса. За тържествения повод избра монохромен тоалет в пастелно жълто на Tamara Ralph, допълнен с шапка в същия цвят, бели обувки и бял клъч, предава Daily Mail.

Снимка 617258

Източник: GettyImages

Една друга кралска дама, която обаче е принцеса, а не кралица, предизвика не по-малко вълнение с появата си. Принц Алберт на Монако и принцеса Шарлийн се появиха под ръка на коронацията на крал Чарлз на фона на слуховете от последните месеци, че двамата са в развод.

Снимка 617261

Източник: GettyImages

Последно ги видяхме заедно през април и само може да предполагаме какви са истинските им отношения, когато не ги снимат десетки камери.

Снимка 617260

Източник: GettyImages

Сигурни сме обаче, че принцеса Шарлийн отново бе стилна и елегантна, този пък избирайки костюм с телесен цвят и шапка и обувки в тон.

Принцеса Шарлийн и принц Алберт с първа обща проява от месеци

Шарлийн и Алберт - отново заедно

Двамата връчиха трофеите на тенис турнир в княжеството

Освен тези три кралски дами на коронацията на крал Чарлз бяха още кралица Максима Нидерландска, принцеса Виктория Шведска, принцеса Мери Датска, кралица Матилде на Белгия, кралиците на Япония, Тайланд, Бутан и други от целия свят.