"Хора, може ли малко да намалим темпото?" Едва ли някой би предположил, но това са думи на йорданската кралица Рания. В публикация на официалния й профил в Instagram преди ден, тя написа, че има нужда за малко да си поеме дъх.

Обича ли кралица Рания снаха си Раджула ал Саид

Обича ли кралица Рания снаха си

Свекърва за чудо и приказ

Разбира се, това не е някакво оплакване. Точно обратното - Рания и съпругът й крал Абдула имат поредица поводи за радост в последните дни. Отпразнуваха дипломирането на дъщеря си Салма от университета в Южна Калифорния. Малко преди това пък бяха в Лондон за коронацията на крал Чарлз.

Обратно в Йордания Рания беше сред основните действащи лица и организатор на моминското парти на Раджуа ал Саид - бъдещата съпруга на най-големия й син принц Хюсеин. Напрегната програма дотук, нали?

Само че нещата продължават със същата скорост. На 25 май през деня Рания и съпругът й присъстваха на дипломирането на най-малкия си син принц Хашем. Той завърши гимназия в престижната Кралска академия в Мадаба, Йордания.

На събитието присъства цялото кралско семейство - родителите Рания и Абдула, както и двете сестри на Хашем Иман и Салма, и по-големият му брат - престолонаследникът принц Хюсеин.

Вечерта мина под съвсем друг знак - на 25 май Йордания празнува своята независимост и кралското семейство беше заето с официалното честване на празника. Кралицата отново няма да успее да си поеме дъх, защото следващата седмица на 1 юни ще бъде сватбата на Хюсеин и Раджуа ал Саид.