Неслучайно Коледа се приема като един от най-свързани със семейството празници. По това време на година всеки, който е далеч от дома, се прибира, а роднини, които отдавна не са се виждали, най-после се събират.

Кралица Маргрете, принц Йоаким, отнетите титли на децата му и ново обяснение от кралицата

Сагата в датското кралско семейство продължава

Има нещо гнило в Дания...

Не такъв обаче ще е случаят в датския кралски двор, който в последните няколко месеца преживява сътресения. Причината за тях са внезапното решение на кралица Маргрете да отнеме титлите на децата на по-малкия си син принц Йоаким - решение, за което тя беше принудена да се обяснява, но което твърдо отстоява.

Дали това е причината кралското семейство да не е заедно на Коледа не знаем, но от официалното комюнике на кралския двор научаваме, че почти всеки негов член ще е на различно място за празниците.

Кралица Маргрете ще ги прекара със сестра си принцеса Бенедикте в Дюрсланд край Балтийско море заедно с техни приятели, а част от времето ще са в замъка Марселисборг в Аархус.

Семейството на престолонаследника принц Фредерик ще заминат за родината на съпругата му принцеса Мери Австралия. Там децата им принц Кристиан, принцеса Изабела, принц Винсент и принцеса Йозефине ще са в компанията на родителите и роднини на Мери.

Принц Йоаким, който живее със съпругата си Мари и по-малките си деца в Париж, ще пътува заедно със семейството си "в чужбина", като не се уточнява дестинацията. Големите му синове от предишния му брак с херцогиня Александра принц Николай и принц Феликс също ще са с него.