Испанската кралица Летисия и Кейт Мидълтън са едни от най-стилните дами в Европа и при всяка тяхна поява облеклото им се коментира дълго. В края на миналата седмица съпругата на крал Фелипе присъства на финала на Световното първенство по футбол за жени, на който испанките триумфираха. А тоалетът на кралицата много ни напомни на един друг, който също видяхме наскоро.

Кралица Летисия и победата на испанския национален отбор на Световното по футбол за жени

Кралица Летисия и футбол - неочаквано добра комбинация

Испанската кралица има защо да е щастлива

За случая Летисия заложи на елегантен костюм в червено с блейзър и разкроен панталон с висока талия. Цветът със сигурност не е избран случайно, защото кореспондира с този на екипите на футболистите, а и тимът носи името Rojas, което значи "червено". Визията си кралицата допълни с чанта на Carolina Herrera и обеци с диаманти и рубини.

С доста подобен тоалет видяхме за последно Кейт Мидълтън на концерта по случай коронацията на крал Чарлз през май. Единствената разлика е липсата на черен топ под сакото на принцесата на Уелс и различните бижута. А костюмът изглежда е сред любимите й дрехи, които е носила повече от веднъж на официални поводи, припомня Daily Mail.

Снимка 631091

Източник: GettyImages

Кралица Летисия и инфанта София ще присъстват на финала на Световното първенство по футбол за жени в Австралия

Защо Летисия е сама с малката си дъщеря

Испанската кралица и инфанта София - в Австралия

Появяването със сходни тоалети не е първото за кралица Летисия и Кейт Мидълтън. Съпругата на крал Фелипе и преди е черпила модно вдъхновение от принцесата на Уелс, избирайки дрехи като нейните няколко месеца след нея. Единствената разлика е, че едната държи на испанските дизайнери, а другата - на британските.