Вече е факт - за първи път в историята на Световното първенство по футбол за жени Испания става световен шампион! Мачът между иберийките и Англия беше изигран вчера, 20 август, на стадион Accord в Сидни и завърши с резултат 1:0.

Кралица Летисия и инфанта София ще присъстват на финала на Световното първенство по футбол за жени в Австралия

Защо Летисия е сама с малката си дъщеря

Испанската кралица и инфанта София - в Австралия

Както се и очакваше, от трибуните испанките получиха силна подкрепа в лицата на кралица Летисия и по-малката й дъщеря инфанта София. Летисия беше избрала символичен тоалет - костюм в наситено червен цвят, същият като екипите на националите по футбол.

Инфанта София от своя страна беше облечена семпло в раирана блуза в бяло и тъмносиньо и черен панталон. Затова пък носеше голямо испанско знаме, което разпъваше при всяка възможност.

Снимка 630639

Източник: GettyImages

Кралицата връчи купата на шампионките, а двете с инфантата присъстваха и на терена по-късно, където се веселяха с целия национален отбор. Летисия е талисман на отбора и дори получи тениска с номер 12 и името си на гърба.

Снимка 630640

Източник: GettyImages

На трибуните бяха и Крис Хемсуърт със съпругата си Елса Патаки, която е испанка. Още от началото на шампионата Патаки подкрепяше публично родната си страна и не пропусна да поздрави испанките за шампионската титла в Instagram.