За своите 68 години начело на британския кралски двор, кралица Елизабет Втора никога не е правила толкова дълга пауза от официални ангажименти и пътувания, колкото в последните месеци. 

Тя остана у дома заедно със съпруга си принц Филип и ръководеше - доколкото й е възможно - различни проекти и инициативи от разстояние и по телефона. Имаше и няколко публични изказвания, записани и излъчени по британските телевизии.

Но за да бъде още по-активна в тези трудни за всички времена, Елизабет Втора се запозна отблизо с технологията, която всички използваме напоследък - видеоразговорите в Zoom.

Това е първата официална онлайн комуникацията, която води кралицата. Според източници от двореца, тя използва приложението, за да говори със своите внуци и да вижда правнуците си, но този път целта бе различна.

Заедно с дъщеря си принцеса Ан, тя се включи във видеоконферентен разговор с представители на организацията Carers Trust. Тя е създадена с цел осигуряване на адекватни грижи за хора с хронични заболявания и с нужда от личен асистент, пише ABC.

Елизабет Втора, принцеса Ан и четиримата социални работници обсъдиха трудностите, пред които е изправена тяхната дейност заради COVID-19. Кралицата не скри удовлетворението си от това, че вече може да участва и в подобен тип комуникация.

Кралица Елизабет Втора, посещението на Николае Чаушеску в Бъкингамския дворец и защо се е крила в храстите

От кого кралицата се е крила в храстите

Преживяване един път

И сме сигурни, че може да й е за първи, но няма да е за последен път. Принц Чарлз и Камила, както и Уилям и Кейт проведоха в последните седмици толкова видеоразговори, колкото вероятно не са през целия си живот. На това му се казва приспособяване към ситуацията.