Животът на кралските особи винаги е обвит в една такава... мистерия. И въпреки че днес, благодарение на медиите, знаем много повече за тяхното житие и битие, някоя пикантна и любопитна подробност все излиза извън пределите на двореца.

Така бившият готвач на кралица Елизабет Втора - Дарън МакГрейди, наскоро разкри повече за хранителните навици на Нейно Величество. Въпреки че на 92 не се лишава от любимата си алкохолна напитка - джин с тоник, тя се стреми да се храни здравословно.

Снимка 389696

Източник: GettyImages

Набляга предимно на плодове и зеленчуци, както и на рибата. Вечерите й не са обилни, освен когато не са тържествени и по конкретен повод. Дори в подобни случаи обаче избягва картофите, ориза и пастата, за да не й стане тежко на стомаха преди лягане.

Храненията й са пет на брой за деня, а сред слабостите й са акай берито и бананите. Но тях похапва с повишено внимание, пише Insider.

Кралица Елизабет, Меган Маркъл, Дория Рагланд и една неочаквана покана

Меган Маркъл и новите правила на кралицата

Кейт май пак е бясна

За да не изглежда като маймуна, както се изразява МакГрейди в своята книга, Елизабет Втора ползва нож и вилица, за да похапва жълтия плод. Така е по етикет, сигурни сме. А и някак не можем да си я представим да похапва бананчета по начина, по който ние сме свикнали. Някак не е кралско, нали...