Докато политическата обстановка във Великобритания е все така напрегната и още не е ясно кой ще е новият министър-председател, положението на монархическия фронт е по-спокойно. Голяма част от членовете на кралското семейство са на почивка, включително и кралицата.

Кралица Елизабет, принц Уилям и Кейт, Принц Чарлз и Камила и къде почива английско кралско семейство през лятото

Къде ще почива английското кралско семейство това лято

Повечето от членовете му предпочитат родината

Елизабет II вече пристигна в любимата си лятна резиденция - замъкът Балморал.

В края на миналата седмица тя отпътува за Шотландия, както прави всяко лято. От People ни припомнят, че Балморал е мястото, където кралското семейство се наслаждава на топлите месеци вече 150 години. Той е бил предпочитано място и на покойния принц Филип.

Снимка 575655

Източник: GettyImages

Очаква се доста от роднините на кралицата да я посетят в замъка през следващите седмици. Потвърдено е посещението на принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите им деца, както и принц Чарлз и Камила, и принц Едуард със съпругата му Софи.

Официална покана е отправена и към херцозите на Съсекс, но за момента принц Хари и Меган Маркъл не са казали дали ще напуснат Калифорния, за да се присъединят към бабата на Хари в Балморал.

Традиционно всяко лято в замъка пристига и настоящият министър-председател на страната, за да прекара няколко дни с кралицата. Очаква се Борис Джонсън, макар да е в оставка, да го направи за последен път.

Замъкът се разполага на имот от 7 хил. акра, което позволява най-разнообразни забавления през лятото - от пикници на открито, барбекю вечери и традиционните ловни походи до танци в балната зала.

Снимка 575654

Източник: GettyImages

Балморал обаче е отворен за публични посещения до 2 август, което означава, че кралицата ще отседне в някоя от прилежащите му вили преди да се премести в замъка. От Express смятат, че това ще е Крейгоуън Лодж.

Снимка 575651

Източник: GettyImages

Вилата с намира на територията на замъка, но вече е пригодена за проблемите с подвижността, от които страда Елизабет през последните месеци. В Крейгоуън вече има монтиран асансьор за инвалидна количка.