Със смъртта на кралица Елизабет Втора настъпи нова ера за британската монархия. А тежката задача да я ръководи падна на плещите на крал Чарлз. И той вече действа по списъка с промени, който си е съставил.

Странното решение на Крал Чарлз за басейна на Бъкингамския дворец

Странната промяна, която Чарлз предприема

Какво може да означава това

Освен със скандалите, кралският двор неведнъж е разгневявал британците и с разточителните разходи, за които всеки един от тях плаща. Затова и новият крал обеща публично да свие максимално парите, които са нужни за издръжка на монархията. 

Една от стъпките към постигане на тази цел е да стесни състава на работещите кралски особи, които имат ангажименти към короната и съответно получават възнаграждение за тях. А другата цел на крал Чарлз е да намали броя на имотите, които са на издръжка към двореца и изискват милиони паунди годишно.

Снимка 621017

Източник: GettyImages

Наскоро кралят помоли брат си принц Андрю да напусне имението си в Уиндзор, в което живее със Сара Фъргюсън. Получи обаче отказ, въпреки че принцът отдавна не се води пълноправен член на семейството и не би трябвало да полза подобни облаги. Точно както принц Хари и Меган Маркъл си плащат, за да задържат собствеността над Frogmore Cottage - поне засега. 

Следващият ход на крал Чарлз, обявен от кралския двор, е да върне ключовете от любимото си имение в Уелс Llwynywermod. Херцогство Корноул закупува просторния имот в близост до национален парк през 2007 г. за 1.5 милиона долара след 40 години търсене на правилното място.

Докато е принц и херцог на Корноул, Чарлз прекарва голяма част от времето си именно там и ръководи и сериозната стопанска дейност в района. Но след като наследи короната от покойната си майка, херцогството премина в ръцете на сина му принц Уилям. С това той получава и доход от над 25 милиона годишно.

От този момент досега крал Чарлз плаща наем за имението от 192 акра, в които влизат и ваканционни имоти, които също се отдават под наем. Но тъй като вече няма време да посещава мястото, е решил да си спести този разход, който със сигурност не е никак малък. Бъкингамският дворец вече е уведомил херцогството, че няма да подновят договора за наем, който изтича през лятото, предава Guardian.

Какво ще се случи с кралица Камила, ако крал Чарлз почине

Какво ще се случи с Камила, ако Чарлз почине

Всичко е предначертано

Очаква се принц Уилям да поеме отговорността върху надзора и управлението на имението. Но дали Llwynywermod ще намери своя нов собственик и на каква цена, все още не е ясно.