Подобие на кралска обиколка - така много кралски експерти и обикновени хора характеризираха посещението на принц Хари и Меган Маркъл в Нигерия. То се оказа истински триумф за семейство Съсекс, но определено повдигна много въпроси.

Напук на кралското семейство: Нигерия обича Меган Маркъл

Напук на кралското семейство: Нигерия обича Меган Маркъл

Посещението в страната заедно с Хари се увенча с успех

Хари и съпругата му не са работещи членове на кралското семейство от 2020 г., когато решиха да напуснат Великобритания и да живеят в Калифорния. В същото време принцът продължава да работи по някои от инициативите си, започнати преди брака с Маркъл, например игрите за ветерани Invictus.

Именно заради тях двамата бяха в Нигерия, но на никого не убягна, че наистина бяха посрещнати там като кралски особи - присъстваха на военен парад, посетиха училище, бяха почетни гости на специален прием.

Снимка 664843

Източник: GettyImages

"Уилям е бесен и решен да намери начин да спре подобни неща да се случват в бъдеще. Чарлз пък бил по-ядосан, отколкото някога някой го е виждал", коментира кралският експерт Том Куин пред Mirror.

Той допълва, че херцозите на Съсекс явно отказват да се съобразят с факта, че не са работещи членове на кралското семейство и продължават да се държат като такива. "Речите на Хари и Меган, цялостното им държание в Нигерия целят да създадат впечатление, че те са кралски особи - Уилям и Чарлз въобще не са доволни от това."

Снимка 666283

Източник: GettyImages

Наистина какво би могло да направи кралското семейство, ако Хари и Меган отново решат да правят "кралски обиколки" в чужди държави. "Не могат да ги спрат да ходят на посещения, но могат да използват дипломатически натиск и да поискат държавите да не позволяват тези фалшиви "кралски" посещения", коментира Том Сайкс в The Daily Beast.