Откритото първенство на Франция по тенис може и да започна едва преди броени дни - на 26 май, но за за Рафаел Надал приключи доста бързо. В понеделник той загуби мача в първия кръг на сингъл при мъжете от Александър Зверев. Въпреки поражението обаче испанецът е имал солидна подкрепа, която да го аплодира от трибуните по време на двубоя.

Рафаел Надал след Roland-Garros - малцината тенисисти, побеждали испанеца на турнира

Рафаел Надал след Roland-Garros - малцината тенисисти, побеждали испанеца на турнира

Не всеки може да победи Надал в Париж на клей

Сред публиката са били съпругата на Рафаел Надал - Мария Перейо, както и 19-месечният им син.

35-годишната половинка на тенисиста е носела бяло горнище с капси и бели дънки. Момченцето пък изглежда очарователно с бяло-жълто пуловерче, облечено под бял гащеризон.

Снимка 667073

Източник: GettyImages

На някои от снимките от събитието се забелязва дори, че в ръчичката си детето държи и мини тенис ракета. Изглежда, че синът на Рафаел Надал прилича на него от малък и проявява интерес към спорта, тъй като е наблюдавал мача на баща си кротко и съсредоточено, пише People.

Снимка 667074

Източник: GettyImages

Мария Перейо роди през октомври 2022 г. в Испания, няколко месеца след като заедно с тенисиста обявиха, че ще разширят семейството си.

"Ако всичко е наред, ще ставам баща", разкри Рафаел Надал по време на пресконференция в Палма де Майорка през юни 2022 г.

Мария Перейо и Рафаел Надал през 2011 г.

Източник: GettyImages

Мария Перейо и Рафаел Надал през 2011 г.

През следващата година той се оттегли от Roland-Garros в последния момент и каза, че планира 2024 г. да му бъде последната на турнира. Преди време тенисистът получи контузия, която сподели, че му отнема повече време от планираното за възстановяване.

Отново заради здравословните си проблеми миналият месец Рафаел Надал се оттегли и от Мастърс турнира в Монте Карло. Въпреки това той засега планира да се състезава на Олимпийските игри това лято, с надеждата, че здравето му ще се подобри.

Рафаел Надал и Роджър Федерер - от съперници до приятели в реклама на Louis Vuitton

Рафаел Надал и Роджър Федерер - от съперници до приятели

Какво споделят двете легенди за отношенията си

"Не знам какво ще се случи през следващите няколко месеца. Трябва да завърша целия този процес", споделя тенисистът за периода на възстановяването си, цитиран от ESPN.