Ким Кардашиян отново показа, че държи на корените и искрено се вълнува от това, което се случва в родината на предците ѝ. Миналата година по същото време тя избра именно Армения, за кръщенето на четирите си деца.

Ким Кардашиян, Армения и кръщенето на децата й

Какво прави в Армения Ким Кардашиян

Тайнството на семейство Кардашиян

Сега 39-годишната риалити звезда реши да подкрепи арменците в ситуацията на изострен конфликт между Армения и Азербайджан в спорната област Нагорни Карабах.

Тя публикува едноминутно видео в социалните мрежи, в което разкри подкрепата си за хуманитарната организация, посветена на подпомагането на хората в Армения и в региона Нагорни Карабах, известен също като Арцах.

Армения откри помощния фонд - Armenia Fund, заради военното положение, в което се намира регион Нагорни Карабах. Фондът е отворен за дарения от цял свят, а събраните средства се използват а подпомагане на хората в Армения и района Карабах, населен предимно с етнически арменци.

"За мен е чест да бъда част от настоящите глобални усилия в подкрепа на Фонда на Армения", започна Ким, след като се представи. "Разговарях за настоящата ситуация с много хора, с надеждата да допринесем за по-нататъшното осъзнаване на кризата, която не можем да позволим да се разрасне."

"Мислите и молитвите ми са насочени към всички тези смели мъже, жени и деца. Искам всички да помнят, че въпреки разстоянието, което ни разделя, за нас няма граници и заедно сме една глобална арменска нация", допълва риалити звездата.

"Дарявам един милион долара за подпомагане на усилията им и ви каня да се присъедините към мен. Независимо дали помагате за повишаване на осведомеността с публикации в социалните медии или дарявате дори само 1 долар, всяко действие е от полза", добавя Ким Кардашиян. Ким обясни, че фондът предлага "храна, подслон и медицински грижи за засегнатите от боевете.

Сестрите на Ким - Кортни и Клои също споделиха свои собствени видеоклипове. Източници на TMZ разкриха, че те също са направили значителни собствени дарения, както и брат им Роб Кардашиян, пише Daily Mail.