Като една от най-провокативните знаменитости Ким Кардашиян често си навлича негативни коментари. Понякога ги предизвиква с облеклото си, друг път с поведението си или пък с изказване. Сега обаче го прави с видео в TikTok, което нямаше как да бъде подминато без коментари.

Когато и Лана дел Рей облече бельото на Ким Кардашиян

Когато и Лана дел Рей облече бельото на Ким Кардашиян

Секси фотосесията на певицата в SKIMS за Свети Валентин

В клипа риалити звездата показва офиса си, за който дори и да не знаехме, пак щяхме бързо да разберем, че е нейн. Просто защото пространството е съвсем в стила ѝ - доста нестандартно, предвид че там е разположила 3-D модел на мозъка си, както и манекен с мерките на тялото си.

Но да предположим, че за феновете на Ким Кардашиян това не е голяма изненада, тъй като те са наясно с ексцентричната ѝ натура. Друго, което обаче е направило по-голямо впечатление и предизвика нова доза негативни коментари по адрес на риалити звездата, е солариумът в офиса ѝ.

"Откога солариумите пак са безопасни?", пише един от потребителите в TikTok.

Наред с останалите объркани и изненадани реакции, както и критики, мнение под видеото са оставили дори и списание Allure. Те пишат: "Моля те, Ким Кардашиян, не се опитвай да нормализираш солариумите."

Малко след като вълната от коментари застигна риалити звездата, тя все пак побърза да се защити.

"Имам псориазис. И наистина помага, когато състоянието ми е влошено. Но не го използвам твърде често", гласи отговорът на Ким Кардашиян за коментара на Allure.

Въпреки че риалити звездата очевидно има своето обяснение за употребата на солариум, от Националната фондация за псориазис в САЩ категорично не го препоръчват.

Снимка 650237

Източник: iStock

"Солариумите в търговските салони излъчват предимно UVA светлина, а не UVB. Благоприятният ефект при псориазис се приписва основно на UVB светлината. NPF (Националната фондация за псориазис) не подкрепя използването на солариуми в търговските салони като заместител на фототерапията", се казва в позицията на организацията.

Освен това те допълват, че Американската академия по дерматология също препоръчва на хората да избягват солариумите - независимо от това дали имат псориазис.

"Ултравиолетовото лъчение от солариумите и слънчевите лампи може да увреди кожата, да причини преждевременно стареене и да увеличи риска от рак на кожата", допълват здравните експерти.

9 известни личности, които могат да се похвалят със съвършени форми (според науката)

Кои са известните личности с най-съвършените тела

Кой влиза в топ 9 на базата на "Златното сечение"

През 2009 г. Световната здравна организация класифицира солариумите като "канцерогенни за хората", пише E! News.