Ким Кардашиян, риалити звездата, която стана бизнесдама с огромно влияние в социалните медии, вече е в клуба на милиардерите.

Ким Кардашиян на 40

Ким Кардашиян на 40

Най-интересното от живота й във факти

Състоянието на 40-годишната звезда се оценява на повече от милиард долара, според списание Forbes. През октомври 2020 г. изданието оцени състоянието на Ким на 780 милиона долара.

Милиардите на Кардашиян се дължат най-вече на двете ѝ марки за козметика и бельо KKW Beauty и Skims, на рекламните ѝ договори и на риалити предаването, в което участва. 

„Не е лошо за момиче без талант“, коментира самата Ким новината за влизането си в клуба на милиардерите, цитирана от Forbes. По този начин тя отговори и на недобронамерените коментари в социалните медии по свой адрес.

Кардашиян основа компанията си за козметика през 2017, а линията за бельо Skims - през 2019 г. Тя рекламира и продава продуктите в интернет, като се възползва максимално от популярността си в социалните мрежи – само в Instagram тя има 213 милиона последователи. 

Това не е първият път, когато член на известната фамилия Кардашиян влиза в списъка на милиардерите, припомня USA Today. През март 2019 г. Forbes определи сестрата на Кардашиян Уест Кайли Дженър за най-младия милиардер, но това не продължи дълго.

Кайли Дженър, Forbes и защо изданието я премахна от класацията на най-младите милиардери

Лъжкиня или милиардерка е Кайли Дженър

Как успя да заблуди всички

През май 2020 г. изданието свали титлата на Кайли, като в специална статия обясни, че козметичната компания Kylie Cosmetics е значително по-малка и по-слабо печеливша, отколкото семейството я представя.