От 2008 г. насам чантата Peekaboo се превърна в класически символ на италианското майсторство и символ на женствеността, неотделима от Fendi. Peekaboo е създадена от Силвия Вентурини Фенди и дебютира на дамското модно ревю на марката за пролет/лято 2009 г. Моделът е замислен да промени съвременните аксесоари, когато ерата на така популярните тогава "it-чанти" наближава своя край.

Кейт Мос на 50

Кейт Мос в 22 факта

Защото някой днес има рожден ден

"Имаше инвазия на чанти на модния подиум навсякъде по това време, така че наистина исках да създам чанта, която само истински производител на луксозни кожени изделия като Fendi би могъл да направи", разкрива Силвия Вентурини Фенди.

Формата на Peekaboo е проста и елегантна, със заоблени и гладки линии, а практичният ѝ дизайн е едновременно красив и закачлив. Peekaboo дебютира на дамското пролетно/лятно модно шоу за 2009 г., допълвайки колекцията конфекция, създадена от Карл Лагерфелд и толкова години подред продължава да е една от най-продаваните и харесвани чанти на Fendi. 

Моделите Peekaboo за 2024 г. бяха официално представени в световен мащаб преди броени дни. Заснета от британския моден фотограф Крейг Макдийн, кампанията акцентира на дълбоката връзка майка-дъщеря между легендарния супермодел Кейт Мос и нейната дъщеря Лила Грейс Мос - същата силна връзка, която добре познатите модели чанти носят в себе си.

Лила Мос и появата й на партито на Valentino по време на Седмицата на модата в Лондон

Дъщерята на Кейт Мос пак е център на внимание

Има си добър учител

Добре известно е, че Кейт и Лила Грейс Мос са обичани лица от модната къща. Двете се появиха за първи път заедно на подиума на Fendi през февруари 2021 г., когато артистичния директор Ким Джоунс представи първата си колекция. Именно тогава Лила Мос дифилира с инсулиновата си помпа в Милано. Вместо да прикрие, че страда от диабет тип 1, който изисква инсулинови инжекции - от игла или от помпа, за да поддържа здравословни нива на кръвна захар, Лила излезе на модния подиум с безкамерната си инсулинова помпа, закачена от външната страна на лявото ѝ бедро.

Що се отнася до новата кампания на Fendi за Peekaboo, тя цели да покаже страхотните отношения в едно истинско семейство, обединявайки отново тези емблематични жени от различни поколения, които отразяват женската сила, която отдавна определя марката Fendi, както отбелязва и Women's Wear Daily.

Когато Лила Мос пресъздаде емблематичната визия с прозрачна рокля на майка си Кейт Мос

Дъщерята на Кейт Мос в секси прозрачна рокля

Лила Мос по стъпките на майка си

Няма как да не обърнем внимание, че Лила Мос е от това поколение наследствени модели, които вече покоряват подиума и кориците на списанията, а фамилиите ни карат да вярваме, че ги чака бляскава кариера. Дъщерята на Кейт Мос може все още да не е толкова популярна колкото Лени Клум например, но където и да се появи, задължително събира всички погледи. И новата рекламна кампания на Fendi е поредното доказателство за думите ни.