В последната седмица всички новини, свързани с британското кралско семейство, идват от принц Хари и "разкритията", които прави в автобиографията си Spare. За момента както Бъкингамският дворец, който отговаря за делата на краля, така и Кенсингтън, където са пиар офисите на принц Уилям, запазват мълчание.

Принц Хари, Spare, смъртта на майка му принцеса Даяна и преживяването му в Париж

Най-голямата болка в живота на принц Хари

Още подробности от автобиографията му Spare

Дали това ще е така и след официалното излизане на книгата утре, 10 януари, предстои да видим. Днес обаче във Великобритания има повод за радост - Кейт Мидълтън навършва 41 години. Но в никой от официалните профили на кралското семейство това не е отбелязано.

Макар да изглежда странно, подобно "тихо" празнуване на рождения ден на настоящата принцеса на Уелс е съвсем нормално - официални нови портрети и публични поздравления от краля например се правят само при кръгли годишнини, както беше миналата година, когато Кейт навърши 40.

Снимка 596960

Източник: GettyImages

Днешният й рожден ден ще бъде отбелязан в тесен семеен кръг, най-вероятно в компанията на съпруга й принц Уилям и трите им деца в Уиндзор, където живее семейство Уелс. И то вечерта, защото през деня принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис са на училище.

Снимка 598390

Източник: GettyImages

Това е първият кралски рожден ден на годината и първият на Кейт Мидълтън като принцеса на Уелс. Тя стана такава слез смъртта на кралица Елизабет, когато Чарлз стана крал, а Уилям - принц на Уелс. Последните й 10 предишни рождени дни бяха като херцогиня на Кембридж, припомнят ни от Royal Central.