Твърде вероятно е да научим всички по-големи разкрития от автобиографията на принц Хари още преди излизането ѝ. Spare се очаква да се появи по книжарниците на 10 януари, но още пет дни преди това редица медии, сред които и ВВС, се сдобиха с копия от книгата.

Принц Хари, Spare, принц Уилям, наркотиците, мисията в Афганистан и още разкрития от автобиографията му

Наркотици, екстрасенс, нацисти - още разкрития от принц Хари

В предстоящата му автобиография

Така вече знаем, че най-сериозното обвинение от Хари е към по-големия му брат принц Уилям, който се е нахвърлил върху него и го е съборил на земята при спор, свързан с Меган Маркъл. Колко човека е убил по време на мисия в Афганистан, кога е взимал кокаин и как е загубил девствеността си са други от темите в Spare.

Основната обаче, както пишат и ВВС, е една липса, която белязва целия живот на Хари - смъртта на майка му, когато той е на 12 години. В Spare той споделя, че когато му съобщава новината, баща му Чарлз дори не го е прегърнал.

Снимка 601592

Източник: GettyImages

Десет години по-късно - през 2007 г., принц Хари е в Париж за финала на Световната купа по ръгби. Тогава на 23, Хари решава да мине през същия тунел, в който принцеса Даяна умира, преразказват историята от People.

Тогава принцът е разполагал с шофьор и още първата вечер във френската столица го моли да минат с колата през тунела. "Искате да минем през тунела? Да, със 105 км/ч, ако трябва да да сме точни", отвръща Хари на шофьора и уточнява, че това е скоростта, с която се е движел автомобилът на майка му точно преди катастрофата, а не със 190, както са писали в медиите.

След това Хари си припомня, че с шофьора първо минават покрай хотел "Риц", където е последната вечеря на принцеса Даяна, след което се отправят към тунела Pont de l'Alma.

"Когато колата стигна до средата на тунела, се наведох напред, гледах как светлината отпред пооранжевява, гледах бетонните колони отстрани. Броях колоните, броях ударите на сърцето си и след няколко секунди излязохме от другата страна", пише Хари. "Това ли е всичко? Това е нищо - един прав тунел", допълва той, като пояснява, че е очаквал нещо с много завои и опасности. "Никой не би трябвало да умира в такъв тунел."

Принц Хари моли шофьорът още веднъж да мине през Pont de l'Alma, след което признава, че това е била една от най-лошите идеи в живота му. "Мислех, че ако мина през тунела, това ще сложи край или поне ще спре за кратко болката, едно десетилетие на неумолима болка. Вместо това донесе началото на Болка, Втора част."