Въпреки че с принц Уилям са семейство повече от седем години, днес отново връщаме лентата назад до време, в което с Кейт Мидълтън са годеници. И в частност върху годежния пръстен, който херцогинята на Кеймбридж и до днес носи. А бижуто продължава да е трън в очите на мнозина.

Снимка 374077

Източник: Facebook / CATHERINE KateTHE DUCHESS OF CAMBRIDGE.jpg

Още при обявяването на годежа стана ясно, че пръстенът, с който Уилям предложи на Кейт, е същият, с който Чарлз падна на колене пред Даяна. А госпожа Спенсър, както знаем, е доста спорна фигура в историята на британския кралски двор. И не само заради този жест сравненията между двете са безкрайни.

Освен че е бил на Лейди Ди, пръстенът с 12-каратов цейлонски сапфир се различава от традиционните бижута в кралското семейство. А причината е, че всеки, който е имал възможност да даде 60 хиляди долара, е можел да си купи абсолютно същото бижу. И това моментално го прави неподходящо, пише Haprer's Bazaar.

Снимка 374079

Източник: Facebook / Princess Diana - Queen of Style

Решението на бижутера, създал пръстена, по който и десетки диаманти, да го пусне в продажба, не се е приело никак добре. Но лейди Даяна не е робувала на подобни предразсъдъци.

Кейт Мидълтън никога не носи този цвят

Кейт Мидълтън никога не носи този цвят

Поверително от гардероба

А след смъртта й бижуто придобива сантиментална стойност и за Мидълтън е истинска привилегия да бъде негов притежател. Особено като се има предвид и фактът, че майката на принц Уилям сама си го е избрала.