Наскоро стана ясно, че Калина Сакскобурготска Гомес-Асебо, единствена дъщеря на последния български цар Симеон Сакскобурготски, изживява страхотен момент във всички аспекти. Щастлива в семейния си живот, заедно със съпруга си Китин Муньос и техния син Симеон Хасан, нейният график е пълен с много обогатяващи планове и проекти, от които тя се вълнува.

Калина Сакскобурготска и The Explorers Club - признанието, което получи дъщерята на Симеон Сакскобурготски

Признанието, което получи дъщерята на Симеон Сакскобурготски

Княгиня Калина има с какво да се гордее

Една от основните причини, поради които дъщерята на българския цар Симеон и Маргарита Гомес-Асебо попадна в новините напоследък, е, че стана първата принцеса, която влезе в престижния The Explorers Club. Това е организация, създадена през 1904 г. в Ню Йорк, като място за срещи на изследователи и учени, част от която става и нейният съпруг, изследователят Китин Муньос, преди почти 30 години.

И тъй като напоследък сме насочили поглед към българското царско семейство, макар официално вече да не е такова, си струва да обърнем внимание и на третия син на Симеон Сакскобургготски - Кубрат. Той е хирург и живее в Мадрид, а както се оказва има и много специален семеен повод за празник. Кубрат и съпругата му Карла, развиваща собствена козметична марка с името Carla Bulgaria, които имат три деца: Мирко, Лукас и най-малкият - Тирсо, отпразнуваха 30 години съвсместен живот.

Съпругата на българския княз използва профила си в социалните мрежи, за да отбележи факта, че двамата с Кубрат се обичат така силно, отбелязват от El Correo. Тя сподели клипче със серия от снимки на тържеството, като написа:

"Трябва да празнувате всеки ден, но 30 години заедно с това стрхотно семейство, дори повече. Три прекрасни деца и продължаваме с най-невероятните приятели, които някога съм могла да си представя. 30 години с любовта на живота ми, която, както всички хубави неща, лети. Не всичко беше лесно, но в трудностите се проявява истинската любов. Вчера беше страхотен ден на щастие."

През месец май Карла Мария публикува снимки от пътуването си из България, като написа: "Толкова красива страна!".