Достатъчно добре знаем, че Кание Уест не обича да пести думите си и изказва мнението за каквото и когато си реши. Този път реши да сподели с всички какво мисли за четенето и книгите.

Йе, Кание Уест, онлайн тормозът и и защо отмениха участието му на наградите Грами

Официална забрана за Кание Уест

Рапърът понесе първи последствия за онлайн поведението си

И както само обясни в подкаста на Alo Mind Full, литературата не му е силната страна.

За сметка на това Кание предпочита да проведе един "добър разговор" и да използва диалога като начин на учене. Явно за да го разбере по-добре американската общественост, рапърът сравни ученето чрез четене с храни, които изобщо не обича. "За мен четенето е като ядене на брюкселско зеле. А говоренето е като царевични равиоли."

"Всъщност не съм прочел нито една книга", обърна се той към домакина на подкаста Алисън Уилсън.

Въпреки това свое признание, Кание Уест говори и за училищните програми. Според него трябва да бъдат въведени други форми на обучение за сметка на четенето. "Трябва да балансираме с учебни програми, които ни дават самочувствие. Много от училищата и модерните системи за обучение отнемат от увереността, която тези бъдещи лидери биха имали в себе си."

Но презрението на изпълнителя към четенето не спира само до мнението му относно книгите. Той говори и за нежеланието, с което чете дълги текстове, като признава, че често поглежда само първия и последния абзац от тях.

Кание Уест, Ким Кардашиян и имотът в Калабасас, който купи, за да е близо до децата си

За какво Кание похарчи 4.5 милиона

Всичко в името на децата

Въпреки всичко, Кание Уест изглежда е загрижен за образованието на децата. Само преди няколко дни стана ясно, че певецът основава частно училище Donda Academy в Сими Вали, Калифорния. То е кръстено на покойната му майка и ще е насочено към подготвянето на "следващото поколение лидери". В него се обучават ученици от детската градина до 12-ти клас, припомня USA Today.