Преди дни Кание Уест официално подаде документи за участие в президентските избори. Той се кандидатира в щата Луизана, а съвсем скоро след това успя да се забърка в поредния скандал.

Очаква се рапърът ще стане обвиняем по дело, заведено срещу него от компания, с която работи доскоро по своите концерти под формата на неделна молитва.

Оказва се, че Уест е използвал труда на работници от MyChannel Inc. в продължение на шест месеца, обещавайки да инвестира 10 милиона долара в компанията. Той е прилагал и визуалните технологии, разработени от тях, без съответното заплащане в замяна.

Освен над 10 хиляди часа труд, които работниците са положили за осигуряването на концертите на рапъра, от компанията са похарчили и свои средства от около седем милиона за заплати и други разходи.

Уест е използвал и видео технологиите на MyChannel Inc. за по-ефективна реклама на своя бранд, което пък е довело да допълнителни приходи от продажби. И затова сега най-логичното е да си поискат парите от него, предава Daily Mail.

Роузи О'Донъл, Кание Уест и кандидатурата му за президент

Още една актриса се изправи срещу Кание

Амбиции или пълна излагация

Делото срещу кандидата за президент е за 20 милиона долара, а на този етап компанията ответник има всички шансове да спечели исканото обезщетение. Очакваме да видим дали присъдата ще бъде произнесена преди или след изборите.