Херцогинята на Корнуол играе все по-централна роля в официалните задължения на короната. Все пак именно Камила ще е кралица-консорт, когато съпругът ѝ Чарлз стане крал на Великобритания. А ето че наближава и рожденият ѝ ден.

Камила, херцогинята на Корнуол, Орденът на жартиерата и тя ли ще бъде следващата кралица

Това ли е бъдещата кралица на Великобритания

Новата титла на Камила е знак за нещо повече

На 17 юли Камила ще навърши 75 години и ето какво планира за този юбилей.

"Учим се от младите и те се учат от нас", споделя тя пред британското издание на Vogue. В интервюто тя разказва колко се радва да е баба и как се забавлява с внуците си. "Хубавото нещо на това да си баба е, че можеш да ги глезиш от време на време - да им позволяваш нещата, които родителите им забраняват."

Камила има петима внуци от двете си деца от предишния си брак с Андрю Паркър Боулс - Том Паркър Боулс и Лора Лопес. "Момичетата вече се интересуват от грим и дрехи - понякога е стряскащо да ги видя с продупчени уши, силно гримирани и с коси в странни цветове", смее се тя.

Камила с двете си деца

Източник: GettyImages

Камила с двете си деца

Именно внучките ѝ са се опитали да убедят херцогинята да си продупчи ушите по случай 75-ия си рожден ден. "Няма начин това да подаръкът ми за рождения ми ден. Те се опитват да ме убедят, но няма да стане", казва тя и пояснява как смята да празнува.

"Няма да е нищо шумно и голямо. Ще прекарам рождения си ден със семейството и приятелите си", казва тя и допълва: "Когато достигнеш големи числа, независимо дали са 30, 50, 70, винаги си мислиш: Господи, колко съм стара!".