Кеплер Лаверан Лима Ферейра, известен просто като Пепе, е един от големите футболисти на европейския футбол и играч в Португалия. Роден през 1983 г. в Бразилия, той прави успешна футболна кариера като централен защитник. Въпреки това обаче изгражда съмнителната репутация на "мръсен" играч.

Златната топка 2023 - кои са претендентите и кои са с най-големи шансове

Кой е с най-големи шансове за Златната топка

Ето кои са всички кандидати тази година

Започва да се занимава с футбол още в ранните си години и на 18 вече се мести в Португалия. Там първоначално става част от футболния отбор Маритимо, а по-късно се премества в португалския гранд Порто - трансфер, който издига кариерата му на следващо ниво.

С играта си Пепе привлича за кратко време интереса на големите спортни клубове в Европа, включително Реал Мадрид. През 2007 г. клубът плаща 30 милиона евро за футболиста и се стига до подписване на петгодишен договор.

Така Пепе се превръща в истинска икона, известен с това, че винаги дава всичко за своя отбор, но понякога прекрачва границите с поведението си и често използва нецензурен език. Според специализирания футболен сайт Transfermarkt той има 334 мача за Реал, в които е отбелязал 15 гола, но е и получил 83 жълти и 6 червени картона.

В резултат на това Пепе изгражда доста лоша репутация на агресивен играч, който би направил почти всичко, за да спечели. Все пак това не му попречва да се превърне във важен футболист за Португалия, която той представлява над 130 пъти, след като получава португалско гражданство.

През 2016 г. спортистът е неразделна част от националния отбор, който печели европейската титла, побеждавайки французите на родна земя. По-късно извоюва и Лигата на нациите заедно с Кристиано Роналдо.

Само година по-късно обаче Пепе се мести в Турция, за да играе за Бешикташ. Но там остава за кратко, след като през декември, 2018 г. разтрогва взаимно договора си с отбора. Тогава бившият му клуб Порто му подава ръка и така започва нов успешен португалски период за защитника, който продължава и до днес.

Лео Меси не играе и Интер Маями губи - кой и как се подигра с отбора

Кой и как се подигра с отбора на Лео Меси

Атланта Юнайтед определно дразнят лъва

Пепе печели още две титли на португалската лига и добавя редица трофеи към вече впечатляващия си рекорд. И дори да е лош и дори "мръсен" играч, както го определят от Sports Unlimited News, все пак неоспорен е приносът му във футболната история.