Последните месеци са доста тежки за Ар Кели заради непрестанните обвинения в сексуален тормоз и злоупотреби с непълнолетни момичета. 

Ар Кели получи тежки обвинения

Ар Кели получи тежки обвинения

Музикантът държал малолетни момичета в дома си

В следствие, песните на R&B изпълнителя бяха премахнати от алгоритмите и водещите плейлисти на Spotify и Apple Music. Появиха се информации, че този ход на стрийминг компаниите дори е увеличил търсенето на парчетата му, но все пак си остава сериозен удар по Ар Кели. 

Spotify премахна песните на Ар Кели от плейлистите си

Spotify премахна песните на Ар Кели от плейлистите си

Те все още ще бъдат налични в платформата, но само, ако ги потърсим

Това, което Ар Кели може да прави най-добре, и сме се убеждавали многократно през годините, е музика. Точно чрез музиката той реши да направи своето признание по всички обвинения срещу него. Парчето се казва "I Admit" и е с продължителност от 19 минути. 

В него изпълнителят на "I Believe I Can Fly" признава, че през годините е правил много грешки, за които съжалява, включително, че е спал с голям брой жени. 

И Apple Music обърна гръб на Ар Кели

И Apple Music обърна гръб на Ар Кели

Проблемите за изпълнителя продължават

Според Billboard, той дори хвърля вината за грешките си на член на семейството му, който в продължение на години го е насилвал сексуално.

Робърт Кели, както е истинското име на изпълнителя, признава, че е е бил уплашен и не е казал на никого за това, а както се случва в повечето подобни случай, е обвинил себе си за случващото се.