В последните месеци Илон Мъск и Джеф Безос са в жестока конкуренция за първото място в класацията за най-богатите хора в света. За 2020 г. Forbes отрежда на основателя на Tesla втората позиция и оценява състоянието му на 151 милиарда.

Пандемията от COVID-19, милиардерите и с колко се увеличи техният брой

Колко нови милиардери създаде пандемията

Рекорди, рекорди

Разбира се, то зависи пряко от цената на акциите на компаниите, които притежава, и се мени буквално непрекъснато. Но няколко милиарда повече и по-малко, поне за нас няма особено значение. Е, размечтаваме се понякога какво бихме направили, ако имахме толкова пари, колкото него.

И изглежда, че не сме единствените, които го правим. В интернет попаднахме на доста интересна игра, целта на която е да похарчим колкото се може повече от парите на Мъск в рамките на 30 секунди.

Снимка 505275

Източник: GettyImages

Тя е дело на британската компания Leasing Options, а ние, като участници, получаваме подсказки за какво биха могли да се профукат толкова много пари. Например за часовник Rоlex за всеки човек в Лос Анджелис.

Или пък за MacBook Pro за всеки във Великобритания. А защо да не подарим по два чифта маратонки Nike Jordan на абсолютно всеки американски гражданин. Или пък абонамент за Netflix на всички хора по света....

Илон Мъск, Starbase и призивът на милиардера за града, който създава

Мъск иска да сме му съседи

Идеите му нямат край

Разбира се, надали някой милиардер би похарчил състоянието си по този лековат начин. А и парите на Мъск са най-вече на хартия и в акции, а не в кеш и банкови сметки. Въпреки това, няма как да не отбележим, че нетното му състояние се оценява на доста повече от стойността на Apple - 103 милиарда долара, предава InsideEVs.