През 2018 г. мнозина останаха изненадани от брака на младите Хейли и Джъстин Бийбър, а основната причина за всеобщия шок беше възрастта им. Оказва се, че годините наистина имат значение, въпреки опита, които някои смятат, че са успели да натрупат за отрицателно време.

Адриана Лима, Хейли Бийбър, Миранда Кер, Лиса Кудроу, Марая Кери - звездите, избрали да не правят секс до брака

Звездите, запазили секса за след брака

Да не повярва човек

Наскоро 24-годишната Хейли Бийбър, модел и инфлуенсър, споделя пред Elle, че се е наживяла достатъчно, преди да се омъжи за певеца Джъстин Бийбър перз 2018 г. Тогава Хейли е само на 21.

Това е и поводът от Insider да се обърнат към пихотерапевта Виктория Голдънбърг, за да каже и тя какво мисли по въпроса за възрастта и брака.

Според Голдънбърг няма идеална възраст, но все пак, ранното сключване на брак днес носи много повече емоционални проблеми в сравнение с обвързването на младини през 20-те и 30-те години.

Тази тенденция обаче не важи за някои култури, които се подготвят за сериозната крачка още докато са тинейджъри и в началото на 20-те. При тях тази цел е сравнима с идеята да завършим колеж.

Именно онези, които отрано по подразбиране са наясно, че ги очаква сватба, са по-добре подготвени за тежестта на брака. И съответно, връзката им се оказва по-успешна.

Голдънбърг обаче твърди, че ако сме под 25 години, нашият мозък и живот не са достатъчно развити.

Рубин Ритър, Zalando и защо изпълнителният директор напусна работа

Да жертваш своята кариера заради тази на жена си

На това му се казва любов

Допълва, че даването на обет често се превръща в приоритет и измества на заден план образованието и кариерата. А това е един от основните фактори за повечето "нездравословни" връзки, особено в Щатите. А според нас и в Европа.