Наскоро 18-годишната дъщеря на Хайди Клум се премести в Ню Йорк, за да започне колеж. И колкото и Хайди се гордее с нея, тя ѝ липсва много. А разстоянието, което Голямата ябълка остава между двете, е нещо, с което трябва да свикнат и двете.

Лени Клум, Elle и какво споделя за работата си като модел дъщерята на Хайди Клум

С какво Лени Клум е по-добра от майка си

Крушата е паднала малко по-далеч от дървото

Явно това е трудна задача, защото още първия уикенд Хайди й звъни "на всеки два часа". А когато от другата страна никой не вдига телефона, дистанцията между двете започва да я притеснява още повече.

"Когато ѝ се обаждам, тя обикновено вдига. Но този път три-четири часа по-късно все още нямах отговор. И в главата ми започна да се въртят въпросите къде е тя, какво става с нея, защо не отговаря. Появи се и тревогата", обяснява моделът в The Late Late Show пред Джеймс Кордън.

И продължава да издирва дъщеря си, като я търси на всеки два часа. "Искам да имам номера на съквартирантката ѝ, за да мога да ѝ досаждам, ако Лени не вдигне."

Колкото и абсурдно да ни звучи, подобно изказване е нормално за всяка майка, била тя и толкова известна личност. Надяваме се, че гордостта от постиженията на детето ще да надделее над притесненията й.

Все пак да не забравяме, че всеки път, когато в продължение на години снима Project Runway, Хайди е местила цялото си семейство със себе си в Ню Йорк, припомня Insider. Вероятно Лени Клум не чувства толкова непознат града. Още повече че вече е започнала собствена кариера на модел.

Според Хайди Клум обаче, в момента Лени дава приоритет на колежа пред работата. "Мисля, че ще си прекара добре, но сърцето ми ще бъде тъжно", допълва тя.

Хайди Клум,  Victoria’s Secret: Angels and Demons и защо моделът е отказал да участва в документалния филм

Твърдото решение на Хайди Клум

Моделът за времето й във Victoria's Secret

Освен Лени, чийто баща е италианският бизнесмен Флавио Бриаторе, Хайди Клум е майка и на Хенри, Йохан и Лу от бившия ѝ съпруг Сийл. В момента е омъжена за китариста Том Каулиц от Tokio Hotel.