Вярваме или не, на 27 септември Гуинет Полтроу стана на 50 години. Спокойно обаче може да кажем, че изглежда толкова добре, колкото и на 30. И това е някаква магия. Но не се и учудваме, че зад младоликия ѝ вид стои ежедневна грижа и поддръжка.

Гуинет Полтроу, бански и снимката, която актрисата качи за рождения си ден

Защо Гуинет Полтроу остана по бански за 50-ия си рожден ден

Страхува ли се от остаряването

Във времето Полтоу си е изградила здравословни навици, които допринасят не само да изглежда, но и да се чувства добре. Всъщност, няма как да пропуснем да отбележим, че съвсем скоро и самият Брад Пит обяви пред Vogue, че ежедневната грижа, която полага за кожата си, е благодарение на бившата си годеница, а сега ценен приятел. За Гуинет, говорим, разбира се.

А една от нейните "тайни" за жизнен и красив външен вид са именно хранителните навици, към които тя се придържа в последно време. В по-голямата част от ежедневието си се храни "чисто", което намалява и на възпаленията в тялото, пише Eat This, Not That.

Чистото хранене (clean eating) е режим, в който присъстват пресни и питателни храни, преминали през минимална допълнителна обработка. Целта е храните, които консумираме да се доближават възможно най-много до естественото им състояние.

В сайта си Goop Гуинет Полтроу обяснява, че още миналата година спира алкохола и се съсредоточава да намали възпаленията в тялото. "Това, което се оказа най-добро за мен, е палео диетата. Така че ям много зеленчуци, чист протеин, много риба и зехтин."

Палео диета е известна още като диета на каменната епоха, диета на ловци-събирачи или диета на пещерния човек. Това е начин на хранене, който включва храни, които вероятно са били налични в ерата на палеолита. На практика това са храни, които можем да добием чрез лов, риболов или беритба на полето и в гората - месо, риба, плодове, зеленчуци, ядки и семена.

Освен палео диетата, Гуинет взаимства от хранителните навици на хората в т.нар. Сини зони - регионите по света с най-висока концентрация на столетници. Тези региони се фокусират върху консумирането на здравословни мазнини, повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и по-малко месо и добавена захар.

Гуинет Полтроу, алкохолът, цигарите, храната и как пандемията провокира вредните навици

Слабостите на Гуинет Полтроу

Актрисата призна, че се е борила с вредни навици

Гуинет Полтроу казва, че се опитва да си изгради същите навици, които имат жителите на Сините зони, свързани не само с храненето. Тя и съпругът ѝ Брад Фалчък се стремят да следват начина им на живот, като това да прекарват повече време с хората, които обичат.