Не може да ѝ се отрече на Гуинет Полтроу - знае как да живее с лекота и да се радва на живота. А за пореден път ни доказа, че не се страхува и от напредването на възрастта.

Гуинет Полтроу, Брад Фалчък и как отбелязаха рождения ден на актрисата

Гуинет Полтроу пак е без дрехи за рождения си ден

Дори и грим не ѝ нужен

Миналата година тя отпразнува рождения си ден чисто гола и без капка грим, докато разпуска във ваната. Е, въпреки че ѝ признаваме разкрепостеността - тя умело прикри с ръце нужните места, оставяйки въображението на всички да играе на воля.

Тази година Гуинет отбелязва своя 50-годишен юбилей с черно-бяла снимка, която качи в Instagram в четвъртък, 22 септември. Със сигурност не бихме я определили като провокативна, но при всички случаи съдържа нужната щипка сексапил.

Полтроу е облечена в изрязан бански от две части, демонстрирайки стройните си крака, стегнат корем и ръце.

В блога на Goop тя добавя и емоционален коментар за юбилея, като размишлява върху промените в тялото си и остаряването. Напълно откровена, Гуинет споделя, че приема белезите, които носи. "Белези от изгаряне във фурна, пръст, който преди много време счупих в прозорец, раждане на дете. Сребриста коса и фини линии." Прави и каквото може, за да води здравословен начин на живот, като се стреми да предотврати отслабването на мускулите и отпускането на кожата.

Но грижите за външния ѝ вид започват от приемането на начина, по който изглежда, и от отказа ѝ да бъде перфектна. "Приемам тялото си и се отказвам от нуждата да бъда перфектна, да изглеждам перфектно, да се противопоставям на гравитацията, да се противопоставям на логиката, да се противопоставям на човечеството", категорична е тя. "Приемам своята човечност."

През октомври 2021 г. бившата актриса отново коментира пред People темата за остаряването и борбата с това как възприема тялото си. "За съжаление, ние винаги гледаме на себе си критично", обяснява тя. "Бих искала вече да не го правя... Искам да се отнасям към себе си по по-любящ начин..."

Тялото на Гуинет Полтроу започва да се променя по-осезаемо, след като ражда първото си дете. Тогава тя заявява, че собственият ѝ път на приемане се е променил.

По думите ѝ, докато преминава през процеса на стареене, осъзнава, че все по-малко се притеснява "как ще оправя тази бръчка". Вместо това се пита чувства ли се жизнена. "Никога не бих искала да съм отново на 20 или 30 години. Познавам себе си, харесвам се и съм благодарна за мъдростта, която идва с възрастта."

Гуинет Полтроу, остаряването и как актрисата приема промените в тялото си

Гуинет Полтроу и философията й за остаряването

Какво мисли за начина, по който изглежда

Гуинет Полтроу е майка на две деца - Епъл (18 г.) и Моузес (16 г.). И двете са от бившия й съпруг Крис Мартин.