Гуинет Полтроу е сред актрисите, които не се притесняват да публикуват снимки по бански например и оставаме с впечатлението, че и за нея възрастта е просто число. Но, оказва се, и тя, както всяка друга жена, има своите притеснения, свързани с остаряването. Тях тя сподели в последното си интервю за списание People.

Гуинет Полтроу, Епъл Мартин, Моузес Мартин и какво е обяснила за секса на децата си

Секс обучението на Гуинет Полтроу

Какво "преподава" на децата си

Гуинет е стигнала до извода, че винаги гледаме на себе си критично. А самата тя вече иска да сложи край на това и да може да се погледне в огледалото с любов, защото осъзнава, че от тук нататък по-млада няма да става и не може да направи нищо по въпроса.

За актрисата, която има две деца, промените в тялото й стават очевидни още след първото раждане. Тогава е на прага на 30-те и вместо да се възприема като млада и секси, тя не харесва това, което вижда в огледалото. А днес съжалява, че не си е дала достатъчно време просто да бъде майка и да позволи на тялото си да я води.

Според Полтроу критиките към себе си идват най-вече от нереалистичните очаквания, които се наслагват отвсякъде. Именно за тях тя говори и в новия си проект по Netflix Sex, Love & goop.

"Трудно е, когато остаряваш и се променяш", не крие актрисата. Но и не смята, че някой има право да казва по какъв точно начин трябва да изглежда едно тяло. 

А самата тя, докато преминава през процеса на "остаряване" осъзнава, че все по-малко си задава въпроси от рода на този дали да заличи новопоявилите се бръчки и все по-често се пита по-важни неща като това дали има достатъчно енергия. 

Именно затова напоследък предпочита да се фокусира върху храненето, медитацията, спортът и здравословния начин на живот като цяло. Знае и че те ще дадат своето отражение върху външния й вид.

Крис Мартин, Гуинет Полтроу и как фронтменът на Coldplay се отнася с дъщеря си Епъл

Какъв е Крис Мартин в действителност

И кой му помага да контролира емоциите си

Въпреки трудностите, които среща в процеса на осъзнаването на остаряването си, Полтроу е категорична, че не иска да бъде отново на 20 или на 30. "Познавам себе си, харесвам се и съм толкова благодарна за мъдростта, която идва с възрастта", категорична е тя.