Цяла България ликува за победата на Григор Димитров над Роджър Федерер на US Open на 3 септември.

Очаквано, Димитров е и в заглавията на всички водещи световни медии. Някои от тях отдават победата на българина на феноменалната му игра, докато други са шокирани от резултата от мача. 

Има и такива обаче, които са безкрайно огорчени от победата на родния тенисист. Логично е това да бъдат швейцарците, като се има предвид националността на Федерер, но истината е, че най-натъжени от резултата се оказаха... германците. 

Един от спортните им портали - Sport1, публикува новината със следното заглавие: "Кримка! Федерер бе провален от Димитров".

Според германците, които цитират Федерер, швейцарецът е бил спрян към рекордна титла и за победата на Григор е спомогнала контузия на легендата. Спортният портал не жали Григор Димитров, като допълва и че той е станал най-ниско класираният тенисист, стигнал до полуфинал на турнир от Големия шлем, след Рейнер Шуетлер през 2008 г. 

Снимка 441463

Източник: GettyImages

Без да се интересуваме от киселото настроение на германските спортни журналисти с пристрастия към играта на Федерер, ще кажем, че Григор Димитров се представи забележително и победата му е абсолютно заслужена.

Григор Димитров, Новак Джокович и секси половинките на звездите на Уимбълдън

Секси половинките на звездите на Уимбълдън

Радост за окото