Тенис турнирът Уимбълдън е в разгара си, а до финала след седмица има още доста срещи на корта. Докато спортистите се борят за титлата и наградения фонд от няколко десетки милиона, ние ще обърне поглед към красивите половинки на едни от най-известните тенисисти. Не за друго, а защото по нищо не отстъпват на футболните съпруги.

Томаш Бердих и Естер Саторова

И двамата са от Чехия. Запознават се преди осем години, когато тя е на 19. Съпруг и съпруга са от 2015 г.

Естер е модел с успешна кариера и не една и две корици на световни модни списания. Обича да експериментира с визията си, но едно никога не променя - че изглежда повече от добре, независимо от цвета на косата си.

Естер и Томаш

Източник: GettyImages

Естер и Томаш

Анди Мъри и Ким Мъри

Двамата се запознават през 2005 г. на турнира US Open. Тогава Ким е само на 17. Баща й е председател на Женската тенис асоциация и сам представя дъщеря си на Мъри. 

Ким Мъри

Източник: GettyImages

Ким Мъри

Няколко месеца по-късно, през 2006 г. Анди и Ким официално обявяват, че са двойка с една целувка през всички след поредната победа на тенисиста. Скоро след това се заговори за кратка раздяла, но двамата са неразделни вече повече от 12 години.

Законни съпруг и съпруга стават едва през 2015 г. Семейство Мъри има две деца и две кучета. А Ким се превърна в любимата тенис съпруга, която винаги, когато има възможност, подкрепя любимия си от трибуните.

Анди и Ким Мъри

Източник: GettyImages

Анди и Ким Мъри

Новак и Йелена Джокович

Двамата се срещат за първи път още в гимназията. Официално са двойка от 2005 г., когато и двамата са на по 18. Имат две деца и са семейство от юли 2014 г.

Йелена е добре позната не просто като съпругата на Жокера, но и като жена, отдадена напълно на благотворителни каузи, сред които подобряване на образователната система в родината им Сърбия.

Но най-често я виждаме на трибуните на корта, да аплодира екзалтирано своя съпруг.

Йелена Джокович

Източник: GettyImages

Йелена Джокович

Милош Раонич и Камиле Рингор

Канадският тенисист бе женен за секси модела на бански Даниел Кнъдсън. Двамата обаче се разделиха и само няколко месеца по-късно Раонич започна да излиза с колежка на бившата му - белгийката Камиле.

Тя е модел от 13-годишна възраст и е била на корицата на редица модни списания. Двамата с Рачонич оповестиха връзката си с обща поява на MET Gala преди малко повече от месец.

Никол Шерцингер

Няма просто как да не я включим в този списък, въпреки че дали с Григор са още заедно, само те си знаят. Важното е, че Димитров е на Уимбълдън, а Никол е секси.