Кралското семейство на Великобритания определено не е в най-добрия си период. Крал Чарлз Трети се бори с онкологично заболяване, а принцесата на Уелс и негова снаха претърпя операция, от която още не се е възстановила.

Гари Голдсмит, вуйчото на Кейт Мидълтън, и защо е ядосан за начина, по който Керъл Мидълтън е представена в The Crown

Вуйчото на Кейт Мидълтън има основания да е бесен

Един сериал провокира много емоции

На този фон новината, че чичото на Кейт Мидълтън влиза в Celebrity Big Brother (форматът в България се нарича ВИП Брадър) едва ли е посрещната ласкаво в Бъкингамския дворец. Гари Голдсмит е брат на майката на Кейт Керъл Мидълтън.

58-годишният бизнесмен обаче обеща, че няма да причинява никакво безпокойство на семейството с участието си в риалитито, особено предвид състоянието на племенницата си.

"Говорих с Керъл, за да изпратя поздрави, и поговорихме за Кейт", казва той пред The Sun. "Ситуацията в момента е доста стресова. Така че последното нещо, което ще направя, е да внасям допълнителен стрес."

По време на първия епизод на Celebrity Big Brother Голдсмит трябваше да отговори на въпрос на друг участник дали му е позволено да обсъжда кралското семейство. "Мога да изразя мнението си по всеки въпрос, стига на гърдите ми да не играе червената точка на лазерен мерник", пошегува се той.

Кейт с майка си

Източник: GettyImages

Кейт с майка си

Гари Голдсмит е по-малък брат на Керъл Мидълтън и вече е известен на таблоидната преса във Великобритания. През 2017 г. той е осъден да плати глоба и 12 месеца общественополезен труд, след като удря на улицата четвъртата си и настояща съпруга, припомнят People.