Американската актриса Франсис Стърнхаген - популярна най-вече с ролята си в сериала "Сексът и градът" - напусна този свят на 93 години.

Гладната стачка на Синтия Никсън от "Сексът и градът"

Какво общо има Синтия Никсън с войната между Израел и Хамас

И какво иска от Джо Байдън актрисата

В изявление от семейството ѝ, се казва, че е починала мирно от естествена смърт в дома си в Ню Йорк, в понеделник вечерта.

Стърнхаген която влезе в образа на Бъни Макдугъл, тъщата на Шарлот Йорк в "Сексът и градът", има изключително успешна карира, обхващаща почти седем десетилетия на театралната сцената, в киното и телевизията.

Тя е част и от актьорския екип на болничната драма "Спешно отделение", както и на ситкома "Бар Наздраве".

Стърнхаген е родена във Вашингтон през 1930 г.. Въпреки, че още от дете обича да влиза в образи и да играе на сцена, никога не е мислила за актьорска кариера. Затова започва да учи история. Но учител забелязва таланта ѝ и ѝ предлага да се занимава с актьорство, според New York Daily News.

В крайна сметка тя преминава към специалност актьорско майсторство и се дипломира успешно през 1951 г. Освен работата в театъра, преподава драма, модерни танци и пеене.

Ролята в "Сексът и градът" ѝ носи трета награда Еми. Номинирана е шест пъти и за театралната награда Тони и я печели два пъти - съответно през 1974 и 1995 г.

Ще има ли “Просто ей така”, продължението на „Сексът и градът“, трети сезон

Ще има ли “Просто ей така” трети сезон

Решението е взето

Въпреки успешната кариера, Франсис Стърнхаген успява да отгледа шест деца. И винаги е казвала, че семейството за нея е на първо място.

А сега близките ѝ планират официално да отбележат "нейната забележителна кариера и живот" с празненство в средата на януари - когато тя щеше да навърши 94 години, пише Sky News.