Преди месец научихме, че докато сме се наслаждавали на поредните епизоди на Game of Thrones, Емилия Кларк, по-позната ни като Денерис Таргариен, е преживяла две тежки мозъчни операции. Преди дни тя разказа подробности за тях пред CBS Sunday Morning и сподели свои снимки от престоя си в болницата.

През 2011 г. малко след края на снимките на първи сезон на НВО сагата, Емилия тренира във фитнеса, когато усеща силна болка: "сякаш ластик ме беше ударил през главата с голяма сила", и не успява да мръдне повече. Преживяла е субарахноидален кръвоизлив - кръвоизлив в паяжинообразната мозъчна обвивка. Шест седмици след операцията Кларк отново е на снимачната площадка на Game of Thrones.

Тя разказва това с типичното си чувство за хумор: "Върнах се на работа и им казах: Благодаря за страхотната роля, наистина я оценявам. Случи ми се нещо дребно, но съм добре. Добре съм." Две години по-късно Емилия Кларк преживява втория аневризъм, при който пораженията за мозъка й са по-сериозни.

Снимка 416099

Източник: GettyImages

Това, което й е помогнало най-много да се справи, е ролята на Денерис. "Отиваш на работа и играеш ролята на суперсилна жена, която минава през огъня - това е нещото, което ме спаси, когато си мислех за собствената си смърт."

Емилия Кларк, Game of Thrones, аневризмите, SameYou и какви здравословни проблеми е имала актрисата

Емилия Кларк - на крачка от смъртта

През какво е преминала актрисата