Не е тайна, че Емилия Кларк проби в света на киното благодарение на ролята си на Денерис Таргариен в Game of Thrones. За осем сезона героинята ѝ преживя какво ли не, но никога не се предаде. 

Game of Thrones 8, HBO и официален постер на осмия сезон на сериала

Официален постер на Game of Thrones 8

Ето какво са ни подготовили тази година

Оказва се, че и самата актриса е точно толкова силна, колкото и Майката на драконите. За това разбираме от писмо на Емилия Кларк до The New Yorker, в което споделя, че e преживяла две много сложни операции, които са спасили живота ѝ. 

Всичко за Кларк започва през 2011 г., малко след като снимките на първия сезон на Game of Thrones са приключили. Един ден по време на тренировка във фитнеса тя усеща силна болка в главата. Успява да се добере до тоалетната, където припада.

Как Емилия Кларк отпразнува рождения си ден

Драконите ми са за яздене, не за ядене

Имало ли е дракони

След направените изследвания лекарите установяват, че страда от субарахноидален кръвоизлив в мозъка. Актрисата пояснява, че причината е в кървене в пространството около мозъка. Още по-страшното е, че една трета от хората с подобна диагноза умират скоро след това. 

Следва тричасова операция, която се оказва и животоспасяваща. След нея обаче актрисата страда от афазия - състояние, при което комуникацията ѝ е била изключително затруднена. Емилия буквално не е помнела името си. В този момент е решила, че с кариерата ѝ е свършено, защото няма как да играе, когато не може да запомни нищо. 

Но нали е силна жена, успява да се възстанови, дори се връща за снимките на втория сезон на Game of Thrones, въпреки че все още се е чувствала замаяна и слаба. 

През 2013 г. кошмарът се повтаря и Емилия Кларк се подлага на втора операция - отново заради аневризма, но в другата част на мозъка. Тя се оказва доста по-тежка, защото се е наложило черепът ѝ да бъде отворен, а възстановяването е било много по-болезнено и продължително. 

Актрисата споделя, че е прекарала един месец в болницата и на моменти е губила надежда, че нещата могат да се оправят. Но както вече казахме, Емилия Кларк е силна жена и успява да се възстанови след всичко това, а днес твърди, че е напълно здрава. 

Но това не е краят на историята, защото след всичко преживяно актрисата иска да помага. Ето защо започна дарителска организация - SameYou, която набира средства за възстановяването на хора, претърпели мозъчни операции. 

Game of Thrones, "Кръв за трона", HBO, БЧК и една кръводарителска кампания

Защо да дадем своята "Кръв за трона"

Някой има нужда от нашата помощ