В приятелското обкръжение на британското кралско семейство има куп известни личности, една от които е и сър Елтън Джон. Името на изпълнителя се спомена отново преди дни, когато се заговори, че принц Хари и Меган Маркъл са пътували до вилата му във Френската Ривиера с частен самолет.

Тази тяхна постъпка бе заклеймена като лицемерие на фона на всички призиви за опазване на природата. От херцога и херцогинята със сигурност няма да чуем отговор на нападките, но Елтън Джон побърза да защити своите приятели.

На първо място, изпълнителят потвърди, че Хари и Меган са били на гости в неговия дом в Ница. В профила си в Twitter той написа, че е "дълбоко обезпокоен от злонамерената и изкривена информация в пресата" относно гостуването на кралското семейство у тях.

Елтън Джон се обяви против грубото навлизане в личния живот на кралската двойка и тяхното окачествяване с редица епитети, които не са никак приятни, и то предимно от британските издания, пише Time.

Принц Хари, Меган Маркъл и поредното им пътуване с бебе Арчи

Тайните пътувания на Хари и Меган

Къде обикалят с частен самолет

Най-добрата приятелка и стилистка на Маркъл Джесика Мълроуни също се обяви в тяхна защити и дори заяви, че херцогинята е жертва на расизъм.