След изказването на принц Хари, че с Меган планират да имат само две деца, за да не замърсяват природата, двамата станаха обект на сериозни критики. А основната причина за тях е фактът, че херцогът и херцогинята на Съсекс често пътуват до различни точки на света със своя частен самолет, който изхвърля доста вредни емисии в атмосферата.

В последните седмици ангажиментите на принц Хари са доста по-малко, а Меган все още е в майчинство. Свободното си време семейството оползотворява с редица тайни пътувания, някои от които именно с частния самолет Чесна. Според запознати, те имат общо четири полета за последните 11 дни.

След като семейството отбеляза рождения ден на Меган в имението Балморал заедно с кралицата, Хари и Меган са се отправили към Ибиса за шестдневна почивка по случай празника на Маркъл.

Последва пътуване до Ница, откъдето двамата се отправиха обратно към дома през уикенда. Хари и Меган са били на гости в луксозното имение за над 15 милиона долара, собственост на Ентън Джон и съпруга му Дейвид Фърниш за няколкодневна почивка във Френската Ривиера, пише Daily Mail.

Не е ясно кой плаща цената за тези полети с частен самолет, всеки от които струва десетки хиляди долара. А преобладаващото мнение е, че подобни пътувания контрастират на имиджа, който Хари и Меган се опитват да си създадат, като говорят за опазване на природата.

Принц Хари, интервюто му за Vogue и какво сподели съпругът на Меган Маркъл

Защо принц Хари не иска много деца

Доста интересен отговор

Все пак, за изминатите километри с частния си самолет те "допринасят" с тонове вредни газове в атмосферата.