Вчера, 13 януари, в кралския двор се проведе спешна среща, свързана с решението на принц Хари и Меган Маркъл да го напуснат. На нея присъства херцогът на Съсекс, брат му Уилям, баща му Чарлз и кралицата.

Часове след събирането, провело се в имението в Сандрингам, в интернет бе разпространена официалната позиция на Елизабет Втора.

"Днес имахме много конструктивни дискусии за бъдещето на моя внук и неговото семейство. Семейството ми и аз напълно подкрепяме Хари и Меган и тяхното желание да създадат нов живот като младо семейство. Въпреки това, бихме предпочели те да останат пълноправни членове на кралското семейство", се казва в позицията на кралицата.

Снимка 441413

Източник: GettyImages

В нея още веднъж се затвърждава, че Елизабет Втора цени и разбира желанието им за по-независим живот, като междувременно продължават да бъдат ценна част и от кралското семейство.

От съобщението става ясно, че Хари и Меган са заявили ясната си позиция, че не желаят да получават финансиране от кралските фондове по време на новия живот, който започват. 

Кралица Елизабет Втора, принц Хари, Меган Маркъл и спешната среща на кралското семейство

Кралския двор под тревога

Всички срещу херцога и херцогинята на Съсекс

Ще има и "период на преход", по време на който херцогът и херцогинята на Съсекс ще разделят времето си между Канада и Великобритания. Все още има много подробности за доизясняване, но кралицата се надява всичко да стане ясно в рамките на следващите няколко дни.