Коронацията отмина при относителен успех за крал Чарлз, който може и да успя да събере някои от световните държавни глава в Лондон за церемонията, но се сблъска и с доста противоречиви реакции от републиканци и бивши колонии.

"Не си мой крал" - държавите, които не искат Чарлз като свой държавен глава

"Не си мой крал" - държавите, които не искат Чарлз като свой държавен глава

Коронацията беше съпроводена и с гневни реакции

Междувременно обаче принцът и принцесата на Уелс успяват да печелят единствено симпатии на своя страна. Явно в опит да използва инерцията от това, принц Уилям обяви и къде ще се състои церемонията по раздаването на наградите Earthshot, основани от него.

"След две години открития на важни идеи и иновации съм щастлив да съобщя, че наградите Earthshot заминават за Сингапур, където ще бъдат отбелязани новаторските решения на нашите финалисти за 2023 г.", каза Уилям.

Снимка 598163

Източник: GettyImages

Дестинацията е избрана заради това, че островът е един от най-силно засегнатите от климатичните промени. А наградите отбелязват именно решения, които се справят с проблеми като замърсяване на въздуха и океаните, защитаване на природата и намаляване на влиянието на глобалното затопляне.

Миналата година принц Уилям и Кейт Мидълтън успяха да впечатлят Америка, като проведоха церемонията по раздаването на екологичните си награди в Бостън. Сега е ред на Сингапур - Earthshot Prize са предвидени за 7 ноември, потвърждават от Royal Central.