Ако на някои звезди пандемията действа креативно и не успява да ги повали духом, то други я преживяват тежко.

Салма Хайек, “I Will Survive”, COVID-19 и как понася пандемията актрисата

Когато и Салма Хайек запее

Старата песен “I Will Survive” на нов глас (и в нов котекст)

Така по време на виртуалната кръгла маса, която организира Los Angeles Times, Джордж Клуни споделя, че е изкарал пандемията в миене на чинии и смяна на памперси.

Джордж Клуни, синът му Александър и защо актьорът почти не излиза от дома си

Защо Джордж Клуни почти не излиза от вкъщи

Но все пак се чувства късметлия

Звездата от "Бандата на Оушън" е баща на тригодишни близнаци - Александър и Ела. Те са от съпругата му Амал, с която са женени от 2014 г.

По ирония на съдбата, в последната си роля във филма на Netflix - The Midnight Sky, Клуни играе учен, чиято изолация зловещо му напомня на настоящата заради COVID-19.

"Беше интересно", казва по този повод актьорът пред Fox News. "Завършихме (снимките - бел.авт.) през февруари, точно преди всички да бъдат заключени. Беше един от онези моменти, когато всички казваха: "Не се притеснявайте, това засяга само възрастните хора... "

И ако първоначално идеята на филма е била да покаже какво можем да си причиним един на друг след 30 години - в случай че човечеството пренебрегне науката или продължи по пътя на разделението, то след обявяването на пандемията нещата изглеждат по съвсем друг начин.

"Започнахме да се придържаме към идеята за невъзможност да се приберем вкъщи, невъзможност да се виждаме. Моята неспособност да видя майка си и баща си... стана много по-силна тема, докато бяхме в постпродукция", обяснява актьорът, който е и режисьор на филма.

Джордж Клуни, ролята му в The Midnight Sky и защо актьорът е влязъл в болница

Филмът, който вкара Джордж Клуни в болница

Всичко в името на изкуството

"Жалко е, че съществуват тези паралели. Жалко е, че сме в положението, в което сме", казва още Клуни, като визира паралела, който всеки зрител неизбежно ще си направи, докато гледа The Midnight Sky.