Джордж Клуни може да е известен най-вече като холивудска звезда, актьор и режисьор, но той е и доста активен в политически план. Редовно участва в събития на Демократическата партия и беше от известните личности, включили се в кампания по набиране на средства за предизборната кампания на Джо Байдън.

"Никой не е над закона" - след Доналд Тръмп, и синът на Джо Байдън получи присъда

"Никой не е над закона" - след Доналд Тръмп, и синът на Джо Байдън получи присъда

Тежки признания в съдебната зала

Само че сега 63-годишният актьор открито призова настоящия президент на САЩ да се оттегли от надпреварата за президентския стол и да предостави възможността на по-млад кандидат. Според Клуни Байдън е печелил много битки, "но тази, която няма да спечели е битката с времето".

Повод за коментарът му, който е публикуван в открито писмо до New York Times, е катастрофалното представяне на 81-годишния Джо Байдън в дебата със 78-годишния Доналд Тръмп в края на юни.

"Лидерите на партията ни трябва да престанат да ни казват, че 51 милиона човека не виждат точно това, което видяхме", допълва Джордж Клуни и казва, че проблемът на Байдън е свързан единствено с напредналата му възраст, цитират го ВВС.

Актьорът допълва, че Джо Байдън, когото е срещнал на събитието за набиране на средства преди седмици, не е същият Байдън, когото е подкрепил през 2010 г. "Той дори не е Байдън от 2020 г. - това е човекът, когото видяхме в дебата", допълва Джордж Клуни, като с това потвърждава, че настоящият президент явно вече е прекалено немощен за поста си.

Снимка 672706

Източник: EPA/БГНЕС

Изборите за президент на САЩ са на 5 ноември 2024 г., което означава, че демократите не разполагат с много време да издигнат нов кандидат, който да се противопостави на растящата популярност на Тръмп.