Скандалите между Джони Деп и Амбър Хърд не само не завършиха с развода, а едва тогава започнаха. Актрисата и модел обвини бившия си в насилие. След това той реши да защити честта си, завеждайки дело срещу нея за 50 милиона долара.

Докато "Деп срещу Хърд" ще почака до догодина, звездата от "Карибски пирати" заведе и искане срещу таблоида The Sun за публикуване на неверни твърдения и уронване на престижа му, изкарвайки го домашен насилник. И вчера, 7 юли, той за пръв път даде показания на живо.

Пред съда Деп категорично отрече да е използвал насилие срещу бившата си жена. Нещо повече - обвини нея, че тя е била насилникът във връзката им. Определи я и като "чудовище".

Снимка 487113

Източник: GettyImages

За конкретния случай, за който Хърд твърди, че е станала жертва на насилие, Деп има коренно различна версия. "Нещата ескалираха и стигнаха до физическа разправа... Госпожица Хърд ме удари", твърди той. Категоричен е и че той винаги е човекът, който се опитва да въдвори мир, дa потуши скандалите, които бившата му обичала да създава.

По думите на актьора, Хърд така е представила ситуацията пред света, че е излязло, че се страхува за живота си заради него и поведението му, което коренно се различава от истината. Поне от неговата.

Въпреки че бившата на Деп няма да бъде изслушана като страна по делото, то е пореден индиректен сблъсък между двамата бивши, чиято раздяла бе дори по-скандална и от краткия им брак. А Хърд също присъства в съдебната зала.

Снимка 487120

Източник: GettyImages

За да защитят мъжа, към когото пазят само добри чувства, пред съда като свидетели ще се изправят Уинона Райдър и Ванеса Паради - жени от миналото на Деп, които са категорични, че той е всичко друго, но не и насилник, предава Time.

Защитата на таблоида разчита на 14-те случая на употребено насилие, за които Хърд говори в периода 2013-2016 г. Деп отрече всички тях и отново заяви, че той е бил в ролята на жертва. Адвокатът на актьора определи бившата му като "изключително сложен и агресивен човек, който страда от екстремни промени в настроението, провокира безкрайни спорове и достига до ярост".

Джони Деп, Амбър Хърд, новите обвинения и обидите на актрисата

Как Амбър Хърд е обиждала Джони Деп

Епизод пореден от сагата

Очевидно е, че още много има да се каже за случилото се между Деп и Хърд, както и че на актьора му омръзна да бъде сочен с пръст и да си мълчи. Защото всички тези дела не са за пари, а за отмъщение.