Джо Ландо става известен с участието си в телевизионната драма "Д-р Куин Лечителката". Актьорът влиза в ролята на Байрън Съли през всичките шест сезона на сериала - от 1993 до 1998 г. А днес, вече на 60 години, Ландо все още представлява интерес за фенове. И всички се чудят защо вече я няма дългата коса, с която разтуптя сърцата на фенките на сериала.

Лоренцо Ламас 30 години след "Ренегат" - как изглежда актьорът днес

30 години след "Ренегат" - как изглежда актьорът Лоренцо Ламас днес

Доброто-лошо момче, по което всички въздишахме

Но докато Ландо изглежда много по-различно от най-популярния си герой в наши дни, той все още има успешна кариера и все още играе в популярни филми и предавания. Преди да се присъедини към д-р Куин, Ландо се появява в One Life to Live и в Guiding Light, а наскоро се върна към сапунените опери. През 2018 г. той имаше роля в The Bold and the Beautiful.

"Звучеше забавно и се оказа добро решение", казва той пред Toronto Sun за ролята. "Никога не съм вирнал носа си по отношение на сапунките, защото това е изключително тежка работа. Сапунените звезди са като маратонци."

Що се отнася до личния му живот, Ландо е женен за Кирстен Барлоу от 1997 г., с която имат четири общи деца. И това е почти всичко, което обществеността знае, защото Ландо не споделя често подробности от личния си живот в интервюта.

Още през 2010 г. актьорът говори за децата си с Chicago Parent и споделя, че не се е занимавал с толкова много натрапчиви фенове, както по време на разцвета на сериала "Д-р Куин Лечителката".

"Случвало се е и преди с децата, когато бяха много по-малки", казва той. "Малко е обезпокоително, когато започнете да мислите за това. Сигурен съм, че те са мили, безобидни хора, но са непознати, които се появяват на прага ми. А аз не причинявам такова нещо на хората - не бих се появил в къщата ти, освен ако не съм се обадил. Просто е различно. Харесвам спокойния си живот. Харесва ми по този начин. Обичам да работя много и да пазя тишина, а досега имах късмет в кариерата си да имам и двете."

Членовете на актьорския състав на "Д-р Куин Лечителката" се събраха отново през последните години и то на няколко пъти. През 2020 г. актьорският състав отново бяха заедно виртуално, за да сподели своите спомени от снимките на шоуто. След това, през декември 2021 г., Ландо, Джейн Сиймор, Уилям Шокли и Джейсън Леланд Адамс се мотаеха, за да отпразнуват 60-ия рожден ден именно на Съли.

В допълнение към събиранията им с други членове на актьорския състав, Сиймор и Ландо са особено близки. Говорейки пред Us Weekly през 2019 г., Сиймор го нарича "най-близкия ми приятел на планетата."

Toronto Sun го питат и какво мисли за идеята за възраждане на сериала за д-р Куин.

"Мисля, че ще проработи", каза Джо Ландо. "Те биха могли напълно да го направят подходящ за днешните проблеми и по-суров, не толкова типичен, както беше първоначално. Жените са били много могъщи по време на ерата на Златната треска и това би резонирало днес. Бих го направил на мига и знам, че би го направила и Джейн Сиймор."