Оскарите определено не са това, което бяха. Да, това все още е най-престижната награда в света на киното, но зрителският интерес към нея и към церемонията по награждаването с нея е все по-нисък.

Оскари 2022 и какъв е бил рейтингът на церемонията

Какво се случва с рейтинга на Оскарите

Имал ли е шамарът на Уил Смит ефект

През последните години всяка една церемония достига до ново дъно на рейтинга. Изключение направи тазгодишната, която беляза ръст в зрителкия интерес. Дали заради шамара на Уил Смит, или заради нещо друго - няма как да знаем.

Но е факт, че Академията се опитва по всякакъв начин да върне рейтинга към по-високите нива. Смята се, че това кой ще бъде водещ е нещо изключително важно. Затова и догодина ще заложат на нещо сигурно и проверено.

От People разбираме, че Джими Кимъл отново се е съгласил да поеме отговорността да бъде водещ на церемонията по връчването на Оскарите. Тя трябва да се състои на 12 март 2023 г., а до момента комедиантът е бил в тази роля цели два пъти.

Първият път през 2017 г., а вторият година по-късно - 2018 г. В типичния за него стил Джими Кимъл каза, че поканата за трети път да бъде водещ е или голяма чест, или капан. Като допълва, че най-вероятно всички по-добри кандидати са отказали и затова отново са се спрели на него.