През последните няколко години след всяко връчване на наградите Оскар неизменно става дума за това колко нисък е бил рейтингът на церемонията.

Оскари 2021 и най-ниският рейтинг в историята на наградите

Пореден негативен рекорд за Оскарите

Рейтингът едва ли може да бъде по-нисък

Тези дни в социалните мрежи хората се шегуваха, че шамарът на Уил Смит със сигурност се е отразил положително на гледаемостта. Е, не знаем дали е заради случилото се между него и Крис Рок, но е факт, че рейтингът на Оскарите е скочил.

От The Hollywood Reporter разбираме, че повишението е с цели 60% спрямо миналата година. През 2021 г. церемонията по връчването на Оскарите са гледали 10.4 милиона, което беше и най-ниският рейтинг в историята.

Тази година нещата изглеждат значително по-добре, защото данните показват, че аудиторията е достигнала 16.62 милиона зрители. Но макар да е подобрение спрямо миналата година, рейтингът е далеч от нивата, които достигаше преди пандемията.

Уил Смит, Джейда Пинкет Смит, Оскари 2022, шамарът в лицето на Крис Рок и защо всички са срещу актьора

Един за всички - всички срещу Уил Смит

Какво точно се случи на Оскарите

През 2019 г. например цели 29.6 милиона души са гледали церемонията по връчването на най-престижните награди в историята на киното. Най-гледани пък си остават Оскарите през 1998 г., когато цели 55.25 милиона зрители са гледали как "Титаник" печели наградата за най-добър филм.